Valleivogels kwam tegen De Merino's niet verder dan een 1-1 gelijkspel.
Valleivogels kwam tegen De Merino's niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Guido de Boer

De Valleivogels geeft in 96e minuut winst uit handen

16 oktober 2022 om 10:54 Voetbal

SCHERPENZEEL ‘Scheids, je mag wel affluiten hoor’, riepen de spelers van Valleivogels al een paar keer toen de blessuretijd al een paar minuten bezig was. Daar wilde scheidsrechter Van Twiller niets van weten en uiteindelijk kostte dat de Scherpenzelers de overwinning.

In de 96e minuut kwam De Merino’s alsnog op gelijke hoogte. Gezien het beeld in de tweede helft misschien niet onterecht. ,,Maar als je er zo dichtbij bent, dan is het wel heel zuur’’, baalde Erik van Eem. De aanvaller was een half uur voor tijd in het veld gekomen, maar kreeg niet de kans om voorin de ballen vast te houden.

,,Zij bleven ons maar onder druk houden. Daar hadden we het heel moeilijk mee.” Hoe anders was het in de eerste helft. Toen was Valleivogels duidelijk de betere partij. Alex van Eem, Jordy Liefting en Rick Vermeij kregen stuk voor stuk goede kansen om de score te openen.

De 1-0 viel pas na rust. Op een moment dat Valleivogels teruggedrongen werd sloeg Freek van Wijk toe met een fraaie treffer. Dat leek lange tijd ook de eindstand te worden. Van Eem: ,,Valt die 1-1 eerder, dan hadden we er beter mee kunnen leven. Al denk ik dat we bij rust op een 2-0 voorsprong hadden moeten staan.”

Van Eem komt overigens terug van een blessure. De routinier raakte vorige maand bij een auto-ongeluk betrokken. ,,Ik maakte een aardige klapper, maar gelukkig was het vooral blikschade. Mijn rug en nek zitten nog wat vast, maar ik ben redelijk op de weg terug.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie