Valleivogels staat na de uitoverwinning op Dieren keurig vierde.
Valleivogels staat na de uitoverwinning op Dieren keurig vierde. Guido de Boer

Valleivogels sluipt ‘stiekem’ omhoog

29 oktober 2022 om 21:52 Voetbal

SCHERPENZEEL Na de matige bekerwedstrijden, de nederlaag op de openingsdag van het seizoen en het zure gelijke spel kon je nog beweren dat Valleivogels bezig is aan een moeizaam seizoen. Na de dik verdiende overwinning op Dieren (1-4) is de situatie toch anders voor de tweedeklasser.

Valleivogels is ondertussen ‘stiekem’ omhoog geslopen naar de vierde plaats van de ranglijst. ,,Niet alleen de uitslag was goed, ook de uitvoering’’, zag Rob van den Broek. ,,Vooral in de eerste helft speelden we echt goed, tegen een heel sterke tegenstander. Vooral voorin hebben zij veel kwaliteit.”

Van den Broek liet zijn ploeg met veel druk naar voren spelen. ,,Op die manier voorkwamen we dat ze de bal makkelijk bij hun voorhoede konden krijgen.” Bij rust stond Valleivogels al met 3-1 voor. Daarna werden de bezoekers flink teruggedrongen en waren er een paar hachelijke situaties voor het Scherpenzeelse doel. Nadat Freek van Wijk dé kans op 1-4 liet liggen sloeg invaller Bob van Ruitenbeek alsnog toe en maakte daarmee een einde aan alle spanning.

[Doelpunten: Bart Posthouwer (2), Alex van Eem en Bob van Ruitenbeek.