Het blijft feest voor Valleivogels. Ook ASC Nieuwland werd verslagen.
Het blijft feest voor Valleivogels. Ook ASC Nieuwland werd verslagen. Guido de Boer

Valleivogels blijft maar winnen

Voetbal

SCHERPENZEEL De Valleivogels dendert maar door. Zaterdag was ASC Nieuwland het slachtoffer. De Amersfoorters hielden een helft lang stand, daarna sloeg Valleivogels meedogenloos toe: 0-3.

Het werd een wedstrijd met twee gezichten. Voor rust beperkte de thuisploeg zich voornamelijk tot verdedigen. Wat Valleivogels ook probeerde, gescoord werd er niet. ,,We waren heer en meester, maar moesten telkens wel door twee verdedigingslinies heen voetballen’’, aldus Rob van den Broek. ,,Toch kregen we vier, vijf goede kansen en daar moet je er eigenlijk één van benutten.”

Dat gebeurde na rust wel, juist in een fase dat Nieuwland de overhand had. In de 53e minuut nam Remco van der Fliert bal na een afgeslagen corner ineens uit de lucht op prachtige wijze binnen te schieten. De 0-1 bleek nog geen verlossing voor de bezoekers, want het was daarna aan doelman Joshua van den Berkt en de lat te danken dat de Amersfoorters niet op gelijke hoogte kwamen.

Een kwartier voor tijd zorgde Freek van Wijk wel voor een vroegtijdige beslissing. De spits kopte uit een corner de 0-2 binnen en daarna speelde Valleivogels de wedstrijd eenvoudig uit. Invaller Bob van Ruitenbeek bepaalde vlak voor tijd de eindstand op 0-3.

,,We hebben het een kwartier moeilijk gehad toen zij opportunistisch speelde’’, zag Van den Broek. ,,Verder speelden wij weer heel goed. Ik zit al weken te genieten van ons voetbal.”

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Honderden boeren bij Argractie-bijeenkomst in Woudenberg 10 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Klaar voor woningbouw 11 uur geleden
Afbeelding
Meet & Greet in de ICT: 'Geen ervaring is geen probleem' 25 jan, 15:13
advertentie