De damesclinic is weer een van de vele onderdelen van de Wielerronde Scherpenzeel.
De damesclinic is weer een van de vele onderdelen van de Wielerronde Scherpenzeel. Wil Weerd

Wielerronde Scherpenzeel op zaterdag 1 juli

9 maart 2023 om 11:55 Wielrennen

SCHERPENZEEL De datum voor de elfde editie van Wielerronde Scherpenzeel is bekend: het wielerspektakel vindt plaats op zaterdag 1 juli. Het evenement bestaat uit verschillende onderdelen: van een dikkebandenrace en een toertocht tot de traditionele wielerwedstrijd op hoog niveau in de KNWU Sportklasse. Verder is de succesvolle Dames Race Clinic terug en is er en nieuw onderdeel: de Loopfietsen Race voor kinderen van twee tot vier jaar.

Nieuw dit jaar is de Loopfietsen Race voor de allerkleinsten. Ze kunnen meedoen met hun eigen loopfiets, of met eentje van de organisatie. De leeftijdscategorie is van 2 tot 4 jaar. De wedstrijd start om 11.30 uur bij het Huis in de Wei.

De Jumbo Dikke Banden Race staat ook weer op het programma. Het is een officiële fietswedstrijd voor jongens en meisjes 7 tot en met 12 jaar. Deelnemers kunnen meedoen op de eigen fiets, waarbij het niet uitmaakt of het een gewone fiets, mountainbike of crossfiets is. Er mogen zelfs versnellingen op zitten, zolang het maar geen racefiets is. De wedstrijdtijden per leeftijdscategorie: 12.00 uur: 5 & 6 jaar; 12.30 uur: 7 & 8 jaar; 13.00 uur: 9 & 10 jaar; 13.30 uur: 11 & 12 jaar.

In samenwerking met Fiets- en Toerclub Het Scherpe Woud wordt ook een mooie toertocht uitgezet over drie verschillende afstanden. Inschrijven kan op de dag zelf à 5,euro Voor leden van Het Scherpe Woud en jeugd onder de 18 jaar is de deelname gratis. De start is vanaf de Molenweg, nabij het evenemententerrein. Start 25 kilometer: 09.00-12.00 uur; 50 kilometer 09.00-11.00 uur en 100 kilometer tussen 09.00-10.00 uur.

De Dames Race Clinic staat volledig in het teken van tips, tricks en wielrenplezier. De clinic wordt opgedeeld in een stuk theorie en praktijk. Deelname is 10 euro.  De Dames Race Clinic start vanaf 13.30 en duurt tot 15.00 uur. .

Aan de Locals Race kan iedereen deelnemen, mits woonachtig binnen een straal van 20 kilometer van Scherpenzeel. Geboren Scherpenzelers of leden van Het Scherpe Woud, de Polstars of de Nijborg zijn ook welkom. Uiteraard is dit een festijn voor fietsers zonder racelicentie. 


De wielrenners van de KNWU Sportklasse gaan om 15.30 uur van start.

Meer informatie is te vinden op de website wielerrondescherpenzeel.nl. Via die website kunnen deelnemers zich ook al inschrijven.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie